Έργα για αναβάθμιση στο λιμάνι του Κατακόλου

Thursday, 04 October 2012 13:24 administrator
Print PDF

katakolo portΈργα κόστους επτά εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να γίνουν στο λιμάνι του Κατακόλου, με σκοπό να καταστεί ακόμα πιο ασφαλές και να εξυπηρετούνται τα κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων. Ταυτόχρονα, με τις νέες υποδομές, θα γίνεται καλύτερη διαχείριση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών, που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια.
Το έργο, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και έχει χρονική διάρκεια 23 μήνες, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος μπροστά από τα καταστήματα και την επέκταση του προσήνεμου μώλου του λιμένα, σε απόσταση 150 μέτρων. Επίσης προβλέπονται συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα, με την κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας, ώστε να επεκταθεί η βόρεια πλευρά του προβλήτα.
Με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «το λιμάνι του Κατακόλου είναι κρίσιμος πόλος για την ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, την τόνωση της οικονομίας και τη διεθνή προβολή της περιοχής μας» αφού όπως σημείωσε «κοντά ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο καταφθάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο, ενισχύοντας αποφασιστικά τον τουρισμό μας».Πηγή: www.axiaplus.gr

Last Updated on Friday, 22 February 2013 10:19

Περιβάλλον

Παγκόσμια πρωτιά στην Αεροπλοϊα

Την πρώτη του υπερατλαντική πτήση με τη χρήση βιοκαύσιμου πραγματοποίησε στις αρχές του Αυγούστο

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια