Ρυμουλκά: Στο επίκεντρο των νέων τεχνολογιών

Thursday, 23 February 2012 10:32
Print PDF

rimoulko
Στο επίκεντρο του ναυτιλιακού επιχειρηματικού και επιχειρησιακού ενδιαφέροντος έχουν βρεθεί την τελευταία διετία τα σκάφη πολλαπλών δυνατοτήτων και αποστολών.
Από την κατηγορία δεν φαίνεται να εξαιρούνται ούτε και τα ρυμουλκά, ή τα ρυμουλκά- ναυαγοσωστικά για τα οποία η ναυπηγική σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες έχει να παρουσιάσει αξιόλογες προτάσεις.
Η «επιταγή» ανανέωσης για τη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων με τις τρομερές ιπποδυνάμεις και ελκτικές ικανότητες έρχεται εκ της πραγματικότητας που δεν είναι άλλη από την ναυπήγηση όλο και μεγαλύτερων εμπορικών πλοίων με αντίστοιχα μεγάλες μεταφορικές ικανότητες.
Καθώς ο «χρόνος είναι χρήμα» κατά κύριο λόγο οι «πιλότοι» στα μεγάλα λιμάνια απαιτούν μεγαλύτερες ταχύτητες ελιγμών καθώς η κίνηση στις περισσότερες των περιπτώσεων αφήνει οριακά χρονικά περιθώρια.
Από την άλλη πλευρά και για το συγκεκριμένο τομέα οι νέες τεχνολογίες έρχονται να μειώσουν τα περιθώρια ανθρώπινου λάθους κατά το δυνατόν καθώς για το ρόλο που καλούνται να «παίξουν» τα ρυμουλκά τα λάθη είναι συνήθως κάτι περισσότερο από μοιραία.
Τέλος σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων το προσεχές διάστημα στα βιβλία παραγγελιών αναμένονται καταγραφές για κτίσιμο υπερσύγχρονων μονάδων.


Πηγή: theseanation

Last Updated on Thursday, 23 February 2012 10:40

Περιβάλλον

Μερίδιο στον Nabucco συζητά η κοινοπραξία του Shah Deniz II

Οι εταίροι του κοιτάσματος του Shah Deniz II βρίσκονται σε συνομιλίες προκειμένου να αποκτήσουν μερίδι

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια