Σχέδιο Blackbox

Tuesday, 11 October 2011 13:51
Print PDF
blackbox1Έχουμε δει εμπορευματοκιβώτια που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση, μια άλλη λειτουργία εμφανίστηκε για να προστεθεί στον κατάλογο. Η ποιοτική αποκατάσταση βιομηχανικών μονάδων ένα τεχνολογικό θαύμα, αναπτυσσόμενα ψηφιακά κέντρα δεδομένων. Η Sun Microsystems, μια τεχνολογική εταιρεία δεσμευμένη σε ένα προνοητικό πρόγραμμα εταιρικής οικολογικής υπευθυνότητας έχει ξεκινήσει το Project Blackbox. Ένα εικονικό, μεταφερόμενο, εύκολα αναπτυσσόμενο κέντρο ψηφιακών δεδομένων που προσφέρει μια πληθώρα δυνατοτήτων -ενέργειας, χώρου, επάρκειας αποδόσεων- σε τοποθεσίες τόσο ιδιαίτερες όπως ερήμους, ζώνες καταστροφής, ακόμη και τον Άρη !!
Το σχέδιο Blackbox φέρει το σήμα κατατεθέν της Sun καινοτομίας, δικτύου υποδομών πληροφορικής και HPC τεχνογνωσία για να απλουστεύσει όποια πολυπλοκότητα και παρέχει ένα καλύτερο data-center. Το container είναι ουσιαστικά ένα προκατασκευασμένο κέντρο τεχνολογίας που προσφέρει ταχεία υλοποίηση, υψηλή πληροφορική, ευελιξία, επεκτασιμότητα και τόνωση της οικονομίας με χαμηλό κόστος και μέγιστη απόδοση. Μέχρι στιγμήςblackbox2sun το Blackbox έχει απασχοληθεί σε διάφορα επίπεδα, από εξέδρες άντλησης πετρελαίου για σεισμική μοντελοποίηση και ανεμόμυλους στις υπανάπτυκτες αγροτικές περιοχές υποστηρίζοντας εκτός έδρας εταιρικές θέσεις.
Η Sun έχει αποδείξει τη δέσμευσή τους για πράσινη και ανθρωπιστική εστιασμένα τεχνολογία όπως εξίσου για πρωτοβουλίες σχεδιασμού. Από τη συνεργασία τους με την «Αρχιτεκτονική για την Ανθρωπότητα» στο δίκτυο «Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής» μέχρι τη δική τους εταιρική δέσμευσή ονομαζόμενη «Οικο- Ευθύνη». Ιδού μια εταιρεία τεχνολογίας που βρίσκεται στην αιχμή της πρωτοπορίας σε συνεχής προσπάθεια να είναι μελλοντοστραφείς και υπεύθυνη.


Πηγή: http://inhabitat.com/

Last Updated on Tuesday, 11 October 2011 13:56

Περιβάλλον

Aυτοκινητόδρομος - έκτρωμα στην Εγνατία από Τέρνα – ΑΕΓΕΚ

Ένα τούνελ 500 μέτρων μέσα στο δάσος και ένας ανισόπεδος κόμβος στην διαδρομή προς τις Σέρρες που κα

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια