Πτυσσόμενα και αποτελεσματικά !

Tuesday, 11 October 2011 13:44
Print PDF
ptyssomena1 Το «ταπεινό» εμπορευματοκιβώτιο έχει εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία καθώς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εφευρίσκουν νέες χρησιμότητες και δυνατότητες. Τι συμβαίνει όμως με την πρωταρχική, παγκοσμίως καθιερωμένη θέση του μεταφέροντας εκατομμύρια δολάρια σε εμπόρευμα από σημείο Α σε σημείο Β κάθε χρόνο;
Η απάντηση για πολλούς βρίσκεται στις προοπτικές που έχουν τα πτυσσόμενα κοντέινερ. Μια νέα εξέλιξη στον τομέα της επίπεδης συσκευασίας, τα container “ακορντεόν” διπλώνουν κάθετα στο 1/5 του αρχικού εύρους τους, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό σύστημα συσσώρευσης άδειων κιβωτίων.
Εφόσον παραδοθούν τα εμπορεύματα στον παραλήπτη τους τα εμπορευματοκιβώτια θα πρέπει να μετακινηθούν εκ νέου είτε να επιστραφούν άδεια. Επιπλέον της λειτουργικότητας που προσφέρει το μέγεθος που καταλαμβάνει άδειο κατά την μεταφορά είναι και η εξοικονόμηση. Μείωση του κόστους ανάλογη της απόδοσης του μεγέθους του, στο ¼ τουλάχιστον του αρχικού κόστους μεταφοράς ενός container κλασσικού τύπου. ptyssomena2
Ακόμα φιλικό προς το περιβάλλον, κατασκευάζεται από 25% χαμηλότερο σε βάρος υλικό που μειώνει χαρακτηριστικά το αποτύπωμα διοξει- δίου του άνθρακα που αφήνει.
Φυσικά με τόσα πλεονεκτήματα μένει ένα προφανές μειονέκτημα αυτό της τιμής του, το ύψος της οποίας μπορεί να ανέρθει και στο τριπλάσιο της τιμής ενός απλού εμπορευματοκιβωτίου.


Πηγή: http://inhabitat.com/

Last Updated on Tuesday, 11 October 2011 13:51

Περιβάλλον

Νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από την ENGAIA

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ENGAIA η Φ/Β εγκατάσταση ισχύος 74kW σε βιομηχανική στέγη στη

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια