Το πρώτο VLCC με φυσικό αέριο

Tuesday, 11 October 2011 12:24
Print PDF

vlccΗ ναυτιλιακή βιομηχανία δεξαμενόπλοιων έχει ξεκινήσει τον αγώνα για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία με την κατασκευή του νέου σκάφους, Triality.
Χρησιμοποιώντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το Triality θα είναι περιβαλλοντικά ανώτερο από οποιοδήποτε συμβατικό δεξαμε- νόπλοιο αργού πετρελαίου και είναι επίσης μία πρόταση εφικτή οικονομικά, σε σχέση με αυτά. Τα αποκαλυπτήρια του δεξαμενόπλοιου έχουν τροφοδοτήσει την ελπίδα για το περιβάλλον, τόσο στους επενδυτές όσο και στους παραγωγούς. Σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό Very Large Crude Carrier (VLCC), το Trialty εκπέμπει 34% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, εξαλείφει την ανάγκη για νερό έρματος, εξαερισμού των ατμών φορτίου και, επίσης, χρησιμοποιεί 25% λιγότερη ενέργεια.
Η ιδέα παρουσιάστηκε από τον κο Henrik O Madsen της εταιρίας DNV CEO στη VLCC εκδοχή του, ο οποίος πιστεύει ότι το φυσικό αέριο θα καταστεί το κυρίαρχο καύσιμο για εμπορικά πλοία μέχρι το 2020. Αυτά τα δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου θα λειτουργούν με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές αζώτου κατά 80%, το θείο και τα αιωρούμενα σωματίδια κατά 95%. Κατά συνέπεια, η υγεία των ανθρώπων που ζουν κοντά σε ναυτιλιακές γραμμές θα πρέπει επίσης να βελτιωθεί. Τροφοδοτημένο με πετρέλαιο πλοίων εσωτερικής καύσης ως καύσιμο πιλοτικά, αυτή η διπλή γεννήτρια καυσίμου του δεξαμενόπλοιου μπορεί να χωρέσει 13.500 m3 του υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα αρκέσει για δρομολόγια απόστασης των 25.000 ναυτικών μιλίων.
Αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον δεξαμενόπλοιο φαίνεται πως θα είναι μια καλή επένδυση, καθώς όπως πιστεύει ο  Henrik O Madsen είναι δυνατό να σχεδιαστεί ένα πλοίο που είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς επίσης και κερδοφόρο ταυτόχρονα. Όπως λέει, «Η πιο αισιόδοξη εκτίμηση μας είναι μια πρόσθετη δαπάνη κεφαλαίου της τάξεως του 10-15% για ένα Triality VLCC νέας τεχνολογίας σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό VLCC. Ακόμη και με αυτό το πρόσθετο κόστος που περιλαμβάνεται, εκτιμούμε πως θα είναι μειωμένο το κόστος για όλο τον κύκλο ζωής του δεξαμενόπλοιου νέας τεχνολογίας ίσο με το 25% σε σχέση με ένα παραδοσιακό παλαιάς τεχνολογίας VLCC». 
Με ένα σχέδιο το οποίο έχει δημιουργηθεί βάσει γνωστών στοιχείων και συστημάτων, στην εταιρία DNV πιστεύουν ότι το Triality θα έχει προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον από την αρχή ώστε να παραμείνει σε ένα ναυπηγείο έως το τέλος του 2014. Επί του παρόντος, το Triality κάνει χρήση των διπλών καυσίμων αργών στροφών μηχανών, και η επόμενη φάση του σχεδίου ανάπτυξης σκοπεύει να αναλύσει τη χρήση μεσαίων κινητήρων διπλού καυσίμου και εκείνων των κινητήρων καθαρού αερίου. 

 

Πηγή: http://marineinsight.com/marine/Last Updated on Tuesday, 11 October 2011 12:29

Περιβάλλον

Aυτοκινητόδρομος - έκτρωμα στην Εγνατία από Τέρνα – ΑΕΓΕΚ

Ένα τούνελ 500 μέτρων μέσα στο δάσος και ένας ανισόπεδος κόμβος στην διαδρομή προς τις Σέρρες που κα

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια