Η Apple δεν ενδιαφέρεται για υβρίδιο iPad-MacBook Air

Friday, 27 April 2012 07:16
Print PDF

New-Macbook-AirΟ Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, απέρριψε την προοπτική ενός προϊόντος-υβριδίου που θα συνδύαζε το iPad με τους φορητούς υπολογιστές MacBook Air, εκφράζοντας την γνώμη ότι μία τέτοια απόπειρα θα «κατέληγε να θέσει σε κίνδυνο» και τα δύο.
«Το πρόβλημα με τα προϊόντα είναι ότι απαιτούν να δίνεις και να παίρνεις χαρακτηριστικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκ, «και στο τέλος της ημέρας φτάνεις στο σημείο να έχεις ένα προϊόν που δεν ικανοποιεί κανέναν».
«Οτιδήποτε μπορεί να εκβιαστεί σε σύγκλιση, μπορείς να συνδυάσεις μία τοστιέρα και ένα ψυγείο, αλλά αυτά τα πράγματα μάλλον δεν θα ικανοποιήσουν το χρήστη», κατέληξε.
Οι δηλώσεις του κ. Κουκ ουσιαστικά αποστασιοποιούν την Apple από την προσπάθεια που καταβάλουν άλλες τεχνολογικές εταιρίες να αναπτύξουν φορητούς υπολογιστές που θα έχουν αποσπώμενες οθόνες-ταμπλέτες. Η εταιρία Asus ήδη προωθεί τέτοια προϊόντα, ενώ η κατασκευάστρια επεξεργαστών Intel είναι ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της ιδέας.
Τον Ιανουάριο, Η Intel παρουσίασε τον πρώτο της «Ultrabook», του οποίου η οθόνη αφαιρείται γινόμενη ταμπλέτα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συνεργαστεί με την καιροφυλακτούσα Microsoft, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα επερχόμενα Windows 8 ως λειτουργικό σύστημα στα νέα της μηχανήματα.
«Με τα Windows 8 θα μπορείς να πάρεις ό, τι σου προσφέρει ένα μηχανικό πληκτρολόγιο, που οι άνθρωποι μας λένε πως δεν θέλουν να εγκαταλείψουν, αλλά όταν επιθυμείς θα μπορείς να στραφείς στην ταμπλέτα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ο Kirk Skaugen, αντιπρόεδρος της Intel.
Τα Ultrabooks με αποσπώμενες οθόνες ενδέχεται να διαθέτουν τα πλεονεκτήματα της ταμπλέτας, προσφέροντας συνάμα δυνατότητες που τα προϊόντα της Apple δεν έχουν ακόμα αγγίξει, όπως το gaming.
Οι δηλώσεις Κουκ έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που κλήθηκε αφότου ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε κέρδη 11,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012, ποσό που στοιχειοθετεί αύξηση 93,3% συγκριτικά με τα 6 δισ. του πρώτου τριμήνου του 2011. Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο κατά 9%, ξεπερνώντας τα 608 δολάρια.

 

Πηγή: www.dealnews.gr

Last Updated on Friday, 27 April 2012 07:27

Περιβάλλον

Eγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο κτίριο της Cold Air Cargo

  Ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες Φ/Β εγκαταστάσεις σε Βιομηχανική στέγη στην Ελλάδα, στ

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια