Η ηλιακή ενέργεια αντέχει στην κρίση – Ρεκόρ επενδύσεων

Monday, 16 January 2012 12:52
Print PDF

iliaki_energeia

 

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία κινείται σε υφεσιακή τροχιά, η καθαρή ενέργεια -και ειδικότερα η ηλιακή- εξακολουθεί να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg New Energy Finance η συνολική επένδυση στην καθαρή ενέργεια αυξήθηκε κατά 5% το 2011, αγγίζοντας το πρωτοφανές επίπεδο των 260 δισ. δολαρίων με την ηλιακή ενέργεια να συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος.
Ειδικότερα, οι επενδύσεις σε έργα ηλιακής ενέργειας αυξήθηκαν κατά 36% στα 136,6 δισ. δολάρια (πάνω από το μισό επί του συνόλου), ποσό διπλάσιο από την αιολική.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που φέρνει στο φως η έκθεση του Bloomberg New Energy Finance είναι ότι για πρώτη φορά από το 2008 οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερες από την Κίνα.
Όπως δήλωσε ο Michael Liebreich, διευθύνων σύμβουλος του Bloomberg New Energy Finance, “η απόδοση της ηλιακής ενέργειας γίνεται περισσότερο αξιοσημείωτη αν λάβουμε υπόψη ότι οι τιμές των φωτοβολταϊκών έπεσαν κατά 50% το 2011 και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε επίπεδα 75% χαμηλότερα από εκείνα του 2008”.
Το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στην καθαρή ενέργεια ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια από το 2004, οπότε και το Bloomberg ξεκίνησε τη συγκέντρωση των σχετικών δεδομένων.


Πηγή: econews

Περιβάλλον

«Πράσινη» ενέργεια από αγροτικά απόβλητα

Η Sanghar είναι ένα αγροτικό χωριό στην επαρχία Sindh στο ανατολικό Πακιστάν, που φιλοξενεί περίπου δυο

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια