Τροφοδοτείται με φυσικό αέριο η Πελοπόννησος

Thursday, 13 October 2011 10:16
Print PDF

fysikoaerio_peloponnisos_1

Φυσικό αέριο σε όλη την Πελοπόννησο αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε στο Λεβίδι Αρκαδίας.
Στο πλαίσιο της πολιτικής για ενιαία θεώρηση στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου δόθηκε «πράσινο φως» για την υλοποίηση της πρότασης του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για κάλυψη με φυσικό αέριο των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αχαΐας και Ηλείας.
Στη σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, συμμετείχαν οι θεματικοί και γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος, ο υπεύθυνος έργου Πελοποννήσου της ΔΕΣΦΑ Γιώργος Στεργίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων Τρίπολης, Άργους, Ναυπλιέων και Κορίνθου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, «είμαστε όλοι θυμωμένοι με το παρελθόν μας, αλλά τον θυμό αυτό θα τον μετατρέψουμε σε υπευθυνότητα, ορθολογισμό και εντιμότητα, γιατί μόνο έτσι θα οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ελπίδα, στη δημιουργία και στην ανάπτυξη».
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ, εξέφρασε τη θετική του άποψη στις προτάσεις του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, και ανακοίνωσε την άμεση εκπόνηση της σχετικής μελέτης, ενώ απάντησε θετικά και στην πρόταση για ταυτόχρονη παροχή ευρυζωνικής κάλυψης, με εγκατάσταση οπτικών ινών, πάνω στο δίκτυο του αγωγού φυσικού αερίου.

Πηγή: www.zougla.gr

Last Updated on Friday, 21 October 2011 17:14

Περιβάλλον

Ξεμπλοκάρουν μεγάλα έργα

  Χωρίς την απαίτηση εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα μπορούν πλέον να γίνοντ

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια