Αντιρρυπαντικό σκάφος θα καθαρίζει, καθημερινά, τον Θερμαϊκό Κόλπο

Thursday, 28 February 2013 10:54
Print PDF

thermaikos kolposΈνα ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος θα πλέει από την Παρασκευή, 1 Μαρτίου - και κάθε μέρα - από το πρωί έως το βράδυ, στον Θερμαϊκό Κόλπο, έχοντας ως βασικό έργο τον καθαρισμό των νερών από τα επιπλέοντα αντικείμενα.

Το πρωί υπεγράφησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, οι συμβάσεις με τις τέσσερις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου, αναλαμβάνοντας να καλύψουν εξ' ολοκλήρου το ποσό που απαιτείται για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου.
"Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε. Ένα από αυτά τα κοινωνικά αγαθά είναι το οικοσύστημα του Θερμαϊκού Κόλπου. Ένα οικοσύστημα που έχει πολλά προβλήματα και σαν υπουργείο αποφασίσαμε μία σειρά από δράσεις για να τα αντιμετωπίσουμε" δήλωσε ο κ. Καράογλου.
Οι συμβάσεις υπεγράφησαν με τις εταιρείες ΕΥΑΘ ΑΕ, Lidl Ελλάς, Mamidol Jet Oil και Wind Ελλάς και ο καθαρισμός του Θερμαϊκού Κόλπου θα γίνεται, σε καθημερινή βάση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Ακολούθησε σύσκεψη στο υπουργείο, με τη συμμετοχή διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητών, που είχε ως στόχο τον συντονισμό και τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης αναφορικά με την προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου.


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Περιβάλλον

Νέα Ζηλανδία: «κόπηκε στα δυο» το Rena – Κλείνουν τις παραλίες

  Στη θάλασσα διασκορπίστηκαν τα εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου Rena, το οποίο χτυπήθηκ

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια