Αιολική ενέργεια - Ουραγός η Ελλάδα στις νέες επενδύσεις

Thursday, 14 February 2013 09:14
Print PDF

aiolikaΤελευταία μεταξύ των μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, οι οποίες αξιοποιούν την αιολική ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής, κατατάχθηκε πέρσι η Ελλάδα, με κριτήριο τις νέες σχετικές επενδύσεις και φυσικά την καινούργια ισχύ, που προστέθηκε απ' αυτές στο σύστημα.

Όπως προκύπτει από δεδομένα του Global Wind Energy Council, η Ελλάδα πέρσι παρουσίασε 117 MW (μόλις το 1% της συνολικής νέας ισχύος στην Ευρώπη των «27») νέων αιολικών επενδύσεων, με αποτέλεσμα η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από την αξιοποίηση του «Αιόλου» να φτάσει στο τέλος του 2012 τα 1.749 MW, έναντι 1.634 MW ένα χρόνο πριν.
Διείσδυση
Η χώρα μας, με βάση τις περσινές επιδόσεις της, υπολείπεται όλων των ευρωπαϊκών κρατών με σημαντική διείσδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και η γειτονική Τουρκία (με 506 νέα MW πέρσι) και η Ρουμανία με 923 MW κατέγραψαν εντυπωσιακά καλύτερη πορεία στο πεδίο των αιολικών επενδύσεων.
Ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη -μετά τη Σλοβενία και τη Σλοβακία- αρνητική απόκλιση από τους στόχους αιολικής ενέργειας, όπως αυτοί περιέχονται στα εθνικά σχέδια δράσης.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Περιβάλλον

Νέα έκδοση της HELMEPA για την πρόληψη της ρύπανσης

  Θέλοντας να εφοδιάσει τους ναυτικούς με μία έκδοση που αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια