Αποζημίωση 22 εκατ. δολαρίων από την Costamare στη Ν. Ζηλανδία

Wednesday, 03 October 2012 06:26
Print PDF

rena-containersΑποζημίωση ύψους 22,6 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας θα καταβάλει η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία «Diana Shipping», θυγατρική του ελληνικού ναυτιλιακού κολοσσού «Costamare», στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.
Η αποζημίωση αφορά στη ζημιά που προκάλεσε το εμπορικό πλοίο της εταιρείας «Rena», τον Οκτώβριο του 2011 όταν προσάραξε σε ύφαλο στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας, επιφέροντας τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.
Ο υπουργός Συγκοινωνιών της Νέας Ζηλανδίας, Τζέρι Μπρόνλι, δήλωσε ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησής του και της Diana Shipping. «Έτσι θα αποφύγουμε και μια δαπανηρή, για όλους, διαδικασία στα δικαστήρια» είπε.
Από την πλευρά του ο γενικός σύμβουλος του Costamare Κωνσταντίνος Ζαχαράτος, δήλωσε: «Έχουμε συνεργαστεί στενά με τις αρχές της Νέας Ζηλανδίας για την αντιμετώπιση όλων των πτυχών αυτού του σοβαρού συμβάντος».
Το συνολικό κόστος για την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας από την προσάραξη του πλοίου, για τον καθαρισμό της θάλασσας και της ακτής, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 47 εκατομμύρια δολάρια.Πηγή: www.dealnews.gr

Περιβάλλον

Νέα έκδοση της HELMEPA για την πρόληψη της ρύπανσης

  Θέλοντας να εφοδιάσει τους ναυτικούς με μία έκδοση που αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια