Νέες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από την ENGAIA

Tuesday, 31 July 2012 13:12
Print PDF

fwtovoltaikaΟλοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ENGAIA η Φ/Β εγκατάσταση ισχύος 74kW σε βιομηχανική στέγη στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων για λογαριασμό της εταιρίας «Ηπειρωτική Κορνιζοποιεία».
Το έργο μελετήθηκε και υλοποιήθηκε στο σύνολό του σε χρόνους ρεκόρ, μόλις 9 ημερών, με τις υψηλές προδιαγραφές και τις εγγυήσεις που προσφέρει η ENGAIA.
Στη συγκεκριμένη εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν δεύτερης γενιάς πολυκρυσταλλικά φ/β πάνελ Canadian Solar, τριφασικοί μετατροπείς SMA Sunny Tripower και σύστημα στήριξης αλουμινίου της Schletter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο έργο εγκαταστάθηκε η πρωτοποριακή πλατφόρμα τηλεμετρίας και παρακολούθησης φ/β εγκαταστάσεων «SolarEye Platform» η οποία αξιοποιεί προηγμένες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για τον γρήγορο εντοπισμό και αξιολόγηση βλαβών, αλλά και την πρόγνωση της εκτιμώμενης συμπεριφοράς της όλης εγκατάστασης σε βάθος χρόνου.
Σημαντική θα είναι η συνδρομή του έργου στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς το περιβαλλοντικό όφελος της εγκατάστασης αναμένεται να ξεπεράσει ετησίως τις 100.000ΚWh «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας, αποφεύγοντας την έκλυση 70 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Ο κος Αλέξανδρος Πανταζής, εκπρόσωπος της εταιρίας, τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαστε για ακόμη μία φορά απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία μας με την ENGAIA. Το έργο είχε ένα εξαιρετικά πιεστικό χρονοδιάγραμμα, παρόλα αυτά η ENGAIA επιβεβαιώνοντας την άρτια εμπειρία και κατάρτιση που επέδειξε και σε άλλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις του ομίλου μας, μας παρέδωσε ένα έργο υψηλών προδιαγραφών και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο».


Πηγή: www.dealnews.gr

Περιβάλλον

Καμίνι η Ελλάδα στα επόμενα 90 χρόνια

Θερμότερη κατά 1,5° Κελσίου θα είναι η Ευρώπη την περίοδο 2021-2050 και κατά 3° Κελσίου την τριακτακοντα

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια