Διεθνείς διαγωνισμοί του ΟΛΠ για 7 φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Wednesday, 16 May 2012 07:30
Print PDF

piraeus ecoportΤη διενέργεια επτά διεθνών δημόσιων ανοιχτών διαγωνισμών για την προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση ισάριθμων φωτοβολταϊκών σταθμών, συνολικής ισχύος 1.209,21 KWp, ενέκρινε το δ.σ. του ΟΛΠ.
Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί αποτελούν τμήματα του Φωτοβολταϊκού Πάρκου Λιμένος Πειραιώς, συνολικής εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος 4.386 MWp σε διάφορα σημεία του επιβατικού και εμπορικού λιμένα.
Για τα έργα έχουν υποβληθεί στη ΔΕΗ οι αναγκαίες αιτήσεις και μελέτες. Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 3.253.460 ευρώ και θα καταβληθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Σημειωτέον ότι ο ΟΛΠ καταβάλλει ετησίως στη ΔΕΗ για ηλεκτρική ενέργεια 3,6 εκατ. ευρώ.
Όπως είναι γνωστό, από το 2010 έχει εγκριθεί σειρά φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, που δικαιώνουν τους στόχους του ΟΛΠ ως κύριου χρήστη «πράσινης ενέργειας». Παράλληλα με τα έργα αυτά επαναπροκηρύσσεται δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός για το ενεργειακό πεδίο όλου του λιμανιού και τη μελέτη εκ νέου του φωτιστικού του πεδίου με νέα οικολογικά φωτιστικά μέσα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης: «Οι φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές του ΟΛΠ έχουν ήδη από το 2011 δικαιωθεί με την απονομή του τίτλου ECOPORT από την Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων στο λιμάνι του Πειραιά και την περιβαλλοντική πιστοποίησή του από τους Lloyds Registers. Το λιμάνι του Πειραιά είναι ένα από τα εννέα μεγάλα οικολογικά λιμάνια της Ευρώπης και το μόνο μεγάλο οικολογικό λιμάνι της Μεσογείου».


Πηγή: www.express.gr

Περιβάλλον

Παγκόσμια πρωτιά στην Αεροπλοϊα

Την πρώτη του υπερατλαντική πτήση με τη χρήση βιοκαύσιμου πραγματοποίησε στις αρχές του Αυγούστο

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια