Σταθερά βήματα...προς τα πίσω

Friday, 14 October 2011 13:16
Print PDF

smartanalysis_04Τα προβλήματά  μας  εδώ και μερικά χρόνια αρχίζουνε από την ημέρα που θα γεννηθούμε . Έχουν περάσει, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ,  εκείνες  οι  ωραίες  ημέρες  που όταν “υποδεχόμασταν”  ένα παιδί στον κόσμο πλημμυρίζαμε από   χαρά, παίρναμε τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους κάναμε γλέντια, θέλοντας έτσι να μοιραστούμε τη χαρά μας. Τώρα παρατηρείς,  σχεδόν αμέσως, την αγωνία χαραγμένη στο πρόσωπο των γονιών καθώς προσπαθούν να υπολογίσουν τα ιατρικά έξοδα αλλά κυρίως αυτά που ακολουθούν στην ανατροφή  ενός παιδιού. Πάνε τα φιλοδωρήματα στις νοσοκόμες και στους γιατρούς  για να εκφρά- σουμε  την ευχαρίστησή μας και τη χαρά μας για την προσπάθεια που καταβάλανε  για να φέρουνε  στον  κόσμο  το μωρό. Σήμερα επιδιώκουμε όταν γεννηθεί  το παιδί μας να μην είμαστε εκεί  ή  προσπαθούμε να  είμαστε όσο πιο διακριτικοί γίνεται, σχεδόν  απαρατήρητοι  θα τολμούσα να πω. Κι αν θελήσουμε να δώσουμε κάτι, έτσι για το καλό, τότε κοιτάμε ολόγυρα  μήπως  σε καμιά  γωνιά  καραδοκεί  το ΣΔΟΕ και ακολουθήσει  κάποιος έλεγχος για το που βρήκαμε τα λεφτά. Άσε και το άλλο,  που και οι  γιατροί  ίσως να μην τα δεχτούνε  για να μην κατηγορηθούν  για το περιβόητο “φακελάκι”.  Πώς καταντήσαμε έτσι,  να ντρεπόμαστε για όλους και για όλα!  
Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ότι  πριν μερικές  ημέρες σε πολιτιστική  εκδήλωση  σε κάποιο χωριό,  το ΣΔΟΕ έκανε έφοδο και έβαλε πρόστιμο  σε ορχήστρα  γιατί  “κολλούσαν” χρήματα στο μέτωπο  του  μουσικού που έπαιζε κλαρίνο. Δε μπορώ να καταλάβω, σε άλλο κόσμο ζούμε εμείς και σε άλλο ο Τσοχατζόπουλος  που τα λουλούδια που πετούσε  στα  κέντρα διασκεδάσεως ( κοινώς μπουζούκια ), ήτανε κάποια εκατομμύρια  κάθε φορά.  Δε μπορεί  λοιπόν  να μας πει κι εμάς... , αφού κι εμείς Έλληνες είμαστε και μιλάμε την ίδια γλώσσα, πως βρίσκει τρόπο να ζει μια τέτοια ζωή, χωρίς συνέπειες, να το κάνουμε και εμείς για να περνάμε καλά. Τι στο καλό πατριώτες είμαστε; μόνο στις εκλογές; συγνώμη στην αποδοχή κληρονομιάς ήθελα να πω, γιατί  εκλογές δεν υπάρχουν  εδώ και πολλά  χρόνια. Τώρα  άραγε, αναρωτιέμαι εγώ, υπήρξαν ποτέ  εκλογές και δε  θυμάμαι !?  
Θα ήθελα να καταλάβω  μιας και το ανέφερα  παραπάνω, ποιος Έλληνας  θεωρείται σήμερα  πατριώτης, αυτός που δεν έχει εργασία  και δε μπορεί συνεπώς να αποκτήσει τα απαραίτητα  για να ζήσει αξιοπρεπώς ή εκείνος που δε μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια και παιδιά , όταν  έρχεται αντιμέτωπος με την εκμετάλλευση  από την ώρα  που γεννιέται ; Εκείνος  που χάνει το σπίτι  του από τα χρέη, του κόβουνε το ρεύμα και  τη σύνταξη,  τον οδηγούν στην ανέχεια και τον “σπρώχνουν” να κλέψει  το γάλα  έξω από το super market  για θρέψει  τα παιδιά του, όπως συνέβη πριν μερικούς μήνες  στη Θεσσαλονίκη .  Εκείνου που όταν  το παιδί του ζητάει  ένα δώρο , ένα παιχνίδι ( γεγονός απόλυτα φυσιολογικό για να ένα παιδί), το μαλώνει  και χειροδικεί σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα να μεταφέρεται  το παιδί στο νοσοκομείο,  γιατί δε μπορεί να του εξηγήσει και ίσως και το παιδί να αντιληφθεί  ,ότι  ο πατέρας του δεν έχει χρήματα. Με αποκορύφωμα όλου αυτού του δράματος  να κλείνεται στο δωμάτιό του και να δίνει τέλος στη ζωή του,  κρεμάμενος  από το ταβάνι  του σπιτιού του  όπως  έγινε πριν λίγες  ημέρες  στην Πάτρα. Ή  μήπως  είναι αυτός   που  ζητάει  μερικά  χρήματα από τη μητέρα  του  για να πάει βόλτα με τη φιλενάδα του και επειδή δεν έχει να του δώσει, να φτάνει στο σημείο να τη  χτυπά με σιδηρολοστό  και να τη σκοτώνει, γεγονός που συνέβη στο Κιλκίς.  Οδηγούμαστε  σε ακραίες συμπεριφορές, βιάζουν  τον εγωισμό  και την αξιοπρέπεια μας απαγορεύοντάς μας παράλληλα το δικαίωμα στην ελπίδα, στη ζωή  και στον τρόπο που θα επιλέξουμε να ζήσουμε  τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους  μήνες και τα επόμενα χρόνια  αλλά εμείς παρόλα αυτά , επιμένουμε να ζούμε στην Ελλάδα
Ή  μήπως είναι  αυτός που κλέβει το κράτος και το συμπατριώτη του, εξαπατά  τους πάντες, λέει  ψέματα για  δικό του όφελος και το μόνο για το οποίο  ενδιαφέρεται  είναι  πως θα κάνει κακό  στον καθένα προκειμένου  να κερδίσει  χρήματα, αδιαφορώντας ακόμη  και για το θάνατο των συνανθρώπων του, αντιθέτως να  χαίρεται  για τα δεινά που ταλαιπωρούν τους συνανθρώπους μας.  Ζει  όμως κι αυτός στην Ελλάδα, μπορείτε  να μου λύσετε  αυτή  την απορία  σας παρακαλώ ;
Σήμερα  νέοι  επιστήμονες,  παιδιά με τεράστιο μυαλό και γνώσεις  μεταναστεύουν στο εξωτερικό ,προς αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής με προοπτικές,  με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό  να μείνουμε μόνοι μας . Η Ελλάδα κάνει αργά αλλά σταθερά βήματα προς τα πίσω και δε δείχνει σημάδια ανάκαμψης και πορείας προς την ανάπτυξη. Θα παρακολουθούμε  στην τηλεόραση ,όπως και σήμερα, τον  Έλληνα οικονομικό  μετανάστη  που έχει θριαμβεύσει στο εξωτερικό  και συγκινημένοι θα του δίνουμε τα εύσημα. Σα δε ντρεπόμαστε λίγο!
Δε θα μπορούσα κλείνοντας, να μην αναφερθώ  στο δεκαοχτάχρονο που μέσω του υπολογιστή του κατόρθωσε να σπάσει  όλους  τους κωδικούς  της  INTERPOL καθώς και άλλων αμερικανικών υπηρεσιών. Ένα τεράστιο μυαλό, με άπειρο ταλέντο  που  το αστείο είναι ότι σήμερα  αντιμετωπίζει την ελληνική  δικαιοσύνη ως συνέπεια των πράξεων του, ενώ οι Αμερικάνοι  του πρόσφεραν εργασία πριν ακόμη λύσει τις ποινικές εκκρεμότητές του στην Ελλάδα. Μα αλήθεια δεν είναι  από τη μια να γελάς και από την άλλη να κλαις !?

 Last Updated on Tuesday, 25 October 2011 13:44

Περιβάλλον

Η μόλυνση στον Κόλπο του Μεξικού παραμένει

Ξεκινά σήμερα στη Νέα Ορλεάνη η δίκη για τη μεγάλη καταστροφή στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου D

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια