Οι Ρωσικοί σιδηρόδρομοι ζητούν κρατική επιχορήγηση για τους διαγωνισμούς

Thursday, 06 June 2013 10:39
Print PDF

trenose«Άρωμα» Πούτιν στο ενδιαφέρον Ρώσων για ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τη... στήριξη ακόμα και του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε ο επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων, Vladimir Yakunin προκειμένου να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco. Το ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων να δημιουργήσει ένα ισχυρό «άνοιγμα» στην αγορά της χώρας μας και να συνδυάσει τις θαλάσσιες με τις σιδηροδρομικές μεταφορές είναι τόσο μεγάλο που ο Vladimir Yakunin φέρεται σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα να έχει ζητήσει κρατική χρηματοδότηση ώστε οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι να κατέβουν μόνοι τους στους διαγωνισμούς διεκδίκησης του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να σχηματίσει κοινοπραξία με ξένο εταίρο για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων. Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Moscow Times επικαλείται δημοσίευμα της Kommersant το οποίο αναφέρεται σε επιστολή του Yakunin προς τον Putin στις 26 Μαΐου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιλογή των υποψηφίων ενδεχομένως να ξεκινήσει από τον Ιούνιο. Το έργο της ανάλυσης των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για μια πιθανή συμμετοχή έχει αναλάβει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich. Η συμφωνία, σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα, περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού Rosco, και έχει εκτιμώμενη τιμή τα 140 εκατ. ευρώ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμάται στα 30 εκατ. ευρώ, η Rosco στα 10 εκατ. ευρώ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στα 100 εκατ. ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει εξάλλου ότι το 2012 διακινήθηκαν 4,4 εκατ. τόνοι φορτίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα το Bloomberg σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει οδηγίες στην κυβέρνηση να εξετάσει τη συμμετοχών ρωσικών σιδηροδρόμων στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση σιδηροδρομικών παγίων.

Στρατηγική

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο επενδυτής που αναζητά το ταμείο θα πρέπει να έχει όχι μόνο κεφάλαια, αλλά πείρα και στρατηγική στις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Μάλιστα οι άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που επιδοτούνται με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο για την επόμενη πενταετία, αλλά και τα ακίνητα αξίας 110 εκατ. ευρώ που μεταβιβάζονται στην εταιρεία αποτελούν μία αξιοζήλευτη «προίκα» για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι -η μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία του κόσμου- έχουν κάνει κρούση για εξαγορά ολόκληρου του δικτύου του ΟΣΕ από το 2011. Την τελευταία διετία Ρώσοι, Γάλλοι, Κινέζοι, Ρουμάνοι, Γερμανοί, Βέλγοι, αλλά και Έλληνες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους, βολιδοσκοπώντας τις Αρχές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία, να προτείνουν επενδυτικά σχήματα ή και να αγοράσουν τη σιδηροδρομική υποδομή.


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Περιβάλλον

Στο στόχαστρο ΔΝΤ οι ρύποι πλοίων

Στο στόχαστρο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια