Θρίλερ με τη ΔΕΣΦΑ

Thursday, 13 June 2013 08:55
Print PDF

depaΑνοίχτηκε η προσφορά

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς της εταιρίας "SOCAR" για τον ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
"Η προσφορά της "SOCAR" εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να ληφθούν αποφάσεις".
Το γεγονός πάντως ότι δεν ανακοινώθηκε απόφαση προβληματίζει την αγορά καθώς θα μπορούσε να είναι δείγμα εμπλοκής αναφορικά με το τίμημα ή όρους που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη προσφορά.
Κατά ορισμένες πληροφορίες, οι Αζέροι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο διαγωνισμός μέχρι το τέλος και το τίμημα που προσφέρουν είναι της τάξης των 430 εκατ. ευρώ. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να παίξει κατενάτσιο και να μην ληφθεί οριστική απόφαση μέχρι να υπάρξει σαφής ένδειξη για τις αποφάσεις της αζέρικης πλευράς για τον αγωγό TAP. Αυτό αναμένεται να γίνει ως την επόμενη Παρασκευή 21 του μήνα. Όπως σημειώνονταν μάλιστα, οι αζέροι είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν την προσφορά τους ως τα 500 εκατ. ευρώ.


Πηγή: www.dealnews.gr 

Περιβάλλον

ΕΛΠΕ: Στρέφονται σε νέες πηγές προμήθειας αργού

Μετά το κλείσιμο της στρόφιγγας για Ελλάδα από το Ιράν. Σε νέες πηγές προμήθειας αργού στρέφονται

Read more

Social Bookmark

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixx
Νέα από τα Ελληνικά λιμάνια